ADOPTĂ UN PROIECT ALĂTURI DE ASOCIAŢIA ROMÂNA DE TERAPII ÎN AUTISM SI ADHD

ȘI OFERĂ COPIILOR CEL MAI FRUMOS CADOU DE MOȘ NICOLAE ȘI MOȘ CRĂCIUN

Asociaţia Româna de Terapii în Autism si ADHD (ARTA ADHD) (https://autismartaadhd.ro)  este o organizație neguvernamentală de prestigiu care sprijină, prin diagnosticare și terapii recuperare, copii cu sindrom TSA (spectrul tulburărilor de autism) precum și ADHD

Acești copii au nevoie de un istoric şi dosar medical digitalizat complet. În situații de risc, de exemplu urgențe medicale, aceștia nu pot comunica coerent, iar persoana care îi însoțește (când nu sunt singuri)  nu are tot timpul dosarul medical la purtător sau nu are toate informațiile critice necesare pentru salvatori.GuardianAngel.NET, întreprindere socială din Sibiu, a dezvoltat conceptul myInfoBand: dosar medical personal electronic online și portabil – accesibil prin aplicație web-based (www.myinfoband.ro), mobile (iOS/Android) (www.myinfoband.ro/share), precum si cu ajutorul unor produse suport cu cod QR de acces (brățări, carduri, stickere). Astfel istoricul medical se poate obține facil, cu o simpla scanare a codului QR, fiind mereu disponibil (la purtător) pentru situații critice/urgențe medicale.

Pe lângă faptul ca aplicația poate fi folosită ca un dosar medical la purtător, utilizatorii aplicației pot partaja profilul cu medicul de familie/medicul curant/terapeutul, precum şi cu un membru al familie. Medicii pot adaugă și edita consultații/investigații în profilul utilizatorului, iar părinții au acces în timp real la dosarul copiilor.

Sesizând utilitatea conceptului myInfoBand (www.myinfoband.eu) pentru managementul de caz pe care trebuie să îl realizăm în furnizarea serviciilor de terapie pentru copiii cu autism,  am încheiat un protocol de colaborare cu întreprinderea socială GuardianAngel.NET (www.ganet.ro/en) , care prevede:

  • asistarea familiilor astfel încât părinții/tutorii copiilor să digitalizeze istoricul/dosarele medicale, atât pentru aceștia, cât și pentru membrii familiilor;
  • furnizarea cu pachete myInfoBand tip „family” pentru minim 200 de copii si un părinte/tutore/aparținător; Astfel, se vor furniza seturi complete de produse cu câte două profile „legate”, ce vor partaja informațiile din dosarele medicale.
  • sprijinirea copiilor și părinților pentru utilizarea aplicației în relație cu medicii de familie/medicii curanți, respectiv pentru urgențe medicale;

Costul pachetelor pentru cele 200 de familii, precum și al activităților de informare, formare pentru digitalizarea dosarului medical, sprijin pentru utilizarea aplicației myInfoBand este estimat la 10,000 euro/proiect.

În acest fel:

  • copiii sprijiniți de noi pot beneficia de securizare in situații de urgentă, inclusiv (şi în special) medicale;
  • noi putem realiza managementul de caz și furniza terapiile și asistența în mod optim;
  • medicii de familie/curanți/terapeuții au acces non-stop la dosarele copiilor;
  • părinții/aparținătorii au acces instant la orice informație ce poate fi încărcată de aceștia în profilele copiilor;

Chiar daca prețul unui pachet „family” din ofertat standard a întreprinderii sociale care le produce (GuardianAngel.NET) este redus (53 euro/pachet complet), în contextul economic actual până și acesta este prohibitiv pentru părinții copiilor cu autism care trebuie să suporte lunar costuri foarte mari cu terapia copiilor.

De aceea, ne adresăm dumneavoastră pentru a ne sprijini, prin acțiunile de Responsabilitate Socială Corporatistă pe care le derulați în mod susținut, astfel încât să ne includeți în portofoliul de inițiative RSC și astfel să facem un cadou de Moş Nicolae sau Moş Crăciun acestor copii şi familiilor acestora.
Sponsorizând proiectul nostru, obțineți vizibilitate în mass-media, acțiune de PR și promovați coerența valorilor organizației d-voastre cu cele sociale, compensând o problemă socio-medicală concretă şi cu impact asupra vieții celor afectați.
Cu stimă,
Săndica Gligu
Preşedinte ARTAADHD