KidsSafetyGuardian

Soluția denumită ”KidsSafetyGuardian” propune dezvoltarea unui ecosistem de produse tip smartwatch / brățări smart și aplicații mobile personalizate care să conecteze în timp real copiii cu părinții sau tutorii acestora.

Această soluție intervine în soluționarea nevoilor precum :

  • nevoia de securitate emoțională și socială a copiilor (categoria de vârstă de la 3 până la 18 ani) în societate;
  • nevoia părinților de a se asigura de siguranța și securitatea fizică a copiilor, în timp real;
  • nevoia de diagnosticare în timp util, predictiv, a dezvoltării unor probleme specifice vârstei și de a preveni agravarea lor (stres, anxietate, depresie, adicție, obezitate etc.);
  • necesitatea de a realiza un echilibru între parenting-ul hiper-protectiv (părinți anxioși, stresați etc. ) și nevoia de dezvoltare socio-emoțională liberă, independentă

”KidsSafetyGuardian” vizează și alte aspecte specifice vârstei și dorește să ofere un echilibru între tendințele hiper-protective ale părinților și nevoia de libertate a copiilor.

KinderSafetyGuardian

Proiectul propune dezvoltarea unui sistem IT pentru a monitoriza activ copiii din grădinițe și creșe utilizând IoT și AI (AIoT), aplicații mobile, DB-uri online și servicii suplimentare. 

Pe măsură ce se va încheia faza pilot a proiectului KinderSafetyGuardian, vom oferi instruire tuturor părților interesate:

  • formarea părinților pentru o utilizare adecvată – să nu fie excesiv de protectori și să lase copiii să-și trăiască copilăria, dar totuși protejat;
  • Pentru ca familiile să fie atente la securitatea și expunerea datelor personale;
  • pentru îngrijitori (puericultori, ingrijitori, educatoare de grădinita etc) pentru utilizarea corectă a datelor personale cu caracter personal sensibil ;

De asemenea, se va investi în campania de sensibilizare pentru securitatea digitală, GDPR, pentru protejarea datelor cu caracter personal.

Această soluție presupune dezvoltarea unor dispozitive purtabile pentru copii care să asigure :

  • localizarea acestora (folosind GPS);
  • setarea perimetrului de securitate (geo-fence);
  • alarmă automată în caz de accidente (accelerometru, giroscop etc.);

„KinderSafetyGuardian” este soluția ideală pentru părinții vulnerabili (romi, familii care nu dispun de o situație financiară bună, șomeri, familii monoparentale etc.), oferindu-le posibilitatea de a le îngriji, monitoriza și educa copiii în creșe/grădinițe în siguranță și stare bună, folosind instrumente IT/electronice.